Het kiezen van de perfecte soort hoofdkussen

Hoofdkussens zijn er in veel verschillende soorten en maten, en welke soort hoofdkussen je hebt kan veel invloed hebben op je slaaprust. Wanneer je dus slecht in slaap komt, niet de hele nacht doorslaapt of misschien zelfs last van je nek of schouders hebt na het slapen, kun je het beste op zoek gaan naar een nieuw kussen. Maar aangezien het aanbod van kussens niet bepaald beperkt is, is het handig om van te voren te weten waar je precies naar op zoek bent. 

Ergonomisch of memory foam hoofdkussen

Wanneer je last hebt van pijn in je nek- en schouderspieren tijdens of na het slapen kun je het beste een kussen kopen die zich aanpast naar jouw lichaam. Een goede slaaphouding heeft namelijk veel invloed op je gezondheid en hoe jij de volgende ochtend weer opstaat. Ergonomische of memory foam kussens passen zich aan op de contouren van jouw nek en schouders, waardoor je comfortabeler kunt slapen. Ook hebben ergonomische kussens vaak een bepaalde vorm die extra steun biedt aan het hoofd en de nek. Een voorbeeld hiervan is een Tempur hoofdkussen. Het zijn stevige kussens die de ruimte tussen het matras en jouw hoofd goed opvullen. Hierdoor sta je in de ochtend uitgerust op zonder spierpijn. Een nadeel van deze soort kussen kan wel zijn dat het relatief warme kussens zijn. 

Wollen hoofdkussens

Wanneer je last hebt van allergie├źn zoals bijvoorbeeld huisstofmijt, kun je het beste op zoek gaan naar een kussen die ervoor zorgt dat de allergie zich minder ontwikkeld. Zo kan een wollen hoofdkussen daar goed bij helpen. Een wollen hoofdkussen is bacteriewerend en vuilafstotend. Ook blijft het hoofdkussen relatief goed droog waardoor huisstofmijt minder kans heeft om te ontstaan en zich in het kussen te ontwikkelen. Doordat er een goede vochtregulatie is zal er ook geen schimmelvorming voorkomen, waardoor het een stuk gezonder is voor jou. Een nadeel van een wollen hoofdkussen is wel dat er weinig veerkracht in zit. Voor sommige mensen is dit minder fijn slapen. Ook is het kussen niet wasbaar. 

Kapok hoofdkussen

Een kapok hoofdkussen is een beetje een combinatie qua voordelen. Kapok hoofdkussens hebben een waslaagje waardoor het hypoallergeen is en er geen kans op huisstofmijt is. Ook is het een stevig kussen die de nek en het hoofd goed ondersteund tijdens het slapen. Het kussen ventileert ook goed waardoor de vochtregulatie goed blijft en het kussen koel en droog is. Het nadeel van een kapok hoofdkussen is dat het volume van het hoofdkussen wel afneemt naarmate je gebruik maakt van het kussen. Het zal dus bijgevuld moeten worden na een bepaalde tijd. Ook is het geen wasbaar kussen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *